ساخت نانوربات قاتل تومورهای سرطانی

 دانشمندان چینی مولکول‌های DNA را در یک فرایندی شبیه به اوریگامی به هم پیچیدند تا مولکولی به نام «اسب تروا» که 4 هزار بار نازک‌تر از یک تار موی انسان است، تولید کنند. این مولکول می‌تواند «قاتلانی» را برای مبارزه با تومورهای سرطان آزاد کند.

براساس گزارش «چاینا دیلی»، «نی گوانگجون» سرپرست مرکز ملی علوم نانو و تکنولوژی چین گفت: سلول‌های سرطانی برای تکثیر نیاز به مقداری غذا دارند اما آنها نمی‌توانند غذای خودشان را تامین کنند.

وی افزود: خون، اکسیژن و انرژی مورد نیاز برای سلول‌های سرطانی از طریق رگ‌های خونی منتقل می‌شود بنابراین دانشمندان در تلاش هستند تا رگ‌های خونی را برای جلوگیری از تغذیه تومورها مسدود کنند.

محققان، تک رشته‌ای از DNA ویروس باکتری خوار را در یک ورقه مستطیلی پیچیدند و سپس 4 مولکول کشنده از ترومبین (یک آنزیم لخته شدن در پلاسمای خون) را درون این ورقه قرار دادند و آن را وارد یکنانوربات کردند.

وی افزود: پس از تزریق، نانوربات از میان رگ‌های خونی حرکت می‌کند و از آنجایی که تنها تومورها دارای کلید شیمیایی مناسبی برای باز کردن مولکول‌های ترومبین قاتل هستند، با برخورد نانوربات به این تومورهاترومبین آزاد شده و در عرض چند ساعت ذخیره خونی قطع می‌شود و تومورها عمدتا از گرسنگی می‌میرند.

محققان آزمایش‌های کنترل‌شده‌ای را بر روی بیش از 200 موش مبتلا به سرطان پوست، سینه، تخمدان و ریه انجام دادند و دریافتند که این نانوربات‌ها در کشتن تومورها موثر هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *