براکی تراپی

براکی تراپی
براکی تراپی پرتودرمانی داخلی، براکیتراپی نامیده میشود. در براکیتراپی دوز بالای اشعه پرتودرمانی به سرویکس و واژن تخلیه میشود. در براکیتراپی از اپلیکاتورهای خاصی که تحت بیهوشی عمومی جاگذاری میگردند، استفاده میشود. بعد از جاگذاری این اپلیکاتورها، ذرات رادیواکتیو در اتاق درمان وارد آن شده و دوز مورد نیاز تخلیه میشود.
ماشینهای براکیتراپی میتوانند دوز رادیواکتیو مورد نیاز را به مناطق مورد نظر، تخلیه کنند. این منابع بعد از اتمام درمان دوباره وارد ماشین براکیتراپی شده و از بدن بیمار خارج میگردند. معمولاً براکیتراپی ۳-۲ بار انجام شده و در طی درمان شما هیچ حس و مشکل خاصی را تجربه نخواهید کرد.
در بیماران دچار سرطان سرویکس، واژن و رحم، براکیتراپی میتواند به تنهایی یا در کنار پرتودرمانی خارجی مورد استفاده قرار گیرد. در مورد پروتکل درمانی خود میتوانید با پزشک معالج خود مفصل صحبت کنید.
پرتودرمانی باعث آسیب رساندن به جنین شده و باید قبل از شروع براکیتراپی شما مطمئن باشید که باردار نیستید و در صورت نیاز در طی درمان از روشهای ضدبارداری مورد تأیید پزشک معالج خود استفاده کنید.
مزایای براکی تراپی
مهمترین روشهای براکیتراپی، پرتودرمانی داخل حفرهای و داخل بافتی هستند. در هر دوی این روشها از ایمپلنتهای رادیواکتیو نظیر دانه، سیم، کپسول، بالون یا لوله استفاده میگردد. در طی براکیتراپی به روش داخل حفرهای، این ایمپلنتها در داخل حفرهها و فضاهای بدن قرار میگیرند. برای مثال براکیتراپی سرطان دهانه رحم از اینگونه موارد است. در براکیتراپی داخل بافتی، ایمپلنتها در داخل یا اطراف سرطان، داخل بافت قرار میگیرند. براکیتراپی سرطان پروستات از این دست درمانها میباشد.
این ایمپلنتها در محفظههای خاصی حمل و نگهداری میشوند. تا سایر افراد در معرض اشعه رادیواکتیو قرار نگیرند. شما برای درمان در اتاقهای مخصوص که حفاظهای اختصاصی دارند قرار میگیرید. پزشک معالج این ایمپلنتها را در مکان مخصوص به خود قرار داده و سپس دوز پرتودرمانی از داخل دستگاه به این ایمپلنتها منتقل شده یا خود ذرات کاشته شده رادیواکتیو بوده و دوز مخصوص را تخلیه میکنند.